Grahamka, weka i kajzerka...

...czyli to, co upiekłem w swoim piekarniku.

Strony

▼
12 lutego 2018

Bułki orkiszowe, pieczone metodą solno - drożdżową

›
W lutowej piekarni Amber znalazł się bardzo ciekawy przepis na bułki, z wykorzystaniem zaczynu solno - drożdżowego. Innymi słowy - droż...
24 komentarze:
24 grudnia 2017

Polvorones del Espíritu Santo - hiszpańskie polworony Ducha Świętego

›
Dzisiaj Wigilia, a więc coś słodkiego specjalnie na ten dzień. Polvorón to bożonarodzeniowe hiszpańskie ciastko, zwykle małe, przygotow...
11 grudnia 2017

Vörtbröd - szwedzki chleb świąteczny

›
Jak święta to święta! Vörtbröd - to szwedzki chleb świąteczny z mąki żytniej i pszennej, oraz brzeczki (a w razie jej braku – pieczon...
12 komentarzy:
20 listopada 2017

Chleb orkiszowy, na zakwasie i drożdżach

›
W listopadowej Piekarni Amber upiekliśmy chleb orkiszowy. To co w nim jest najfajniejsze, to mała liczba składników i prostota wy...
26 komentarzy:
30 lipca 2017

Chleb fasolowy z rozmarynem

›
Najczęściej pieczemy chleby z dodatkiem różnych nasion - słonecznik, dynia , siemię lniane lub czarnuszka . Często dodajemy otręby lub...
5 komentarzy:
›
Strona główna
Wyświetl wersję na komputer
Obsługiwane przez usługę Blogger.