Grahamka, weka i kajzerka...
...czyli to, co upiekłem w swoim piekarniku.
Strony
(Przenieś do…)
Strona główna
Bułki, bułeczki
Chleby
Zaczyny i zakwasy
Słodkie
Inspirują mnie
Moja biblioteka
Kontakt
Polityka cookies
▼
12 lutego 2018
Bułki orkiszowe, pieczone metodą solno - drożdżową
›
W lutowej piekarni Amber znalazł się bardzo ciekawy przepis na bułki, z wykorzystaniem zaczynu solno - drożdżowego. Innymi słowy - droż...
24 komentarze:
24 grudnia 2017
Polvorones del Espíritu Santo - hiszpańskie polworony Ducha Świętego
›
Dzisiaj Wigilia, a więc coś słodkiego specjalnie na ten dzień. Polvorón to bożonarodzeniowe hiszpańskie ciastko, zwykle małe, przygotow...
11 grudnia 2017
Vörtbröd - szwedzki chleb świąteczny
›
Jak święta to święta! Vörtbröd - to szwedzki chleb świąteczny z mąki żytniej i pszennej, oraz brzeczki (a w razie jej braku – pieczon...
12 komentarzy:
20 listopada 2017
Chleb orkiszowy, na zakwasie i drożdżach
›
W listopadowej Piekarni Amber upiekliśmy chleb orkiszowy. To co w nim jest najfajniejsze, to mała liczba składników i prostota wy...
26 komentarzy:
30 lipca 2017
Chleb fasolowy z rozmarynem
›
Najczęściej pieczemy chleby z dodatkiem różnych nasion - słonecznik, dynia , siemię lniane lub czarnuszka . Często dodajemy otręby lub...
5 komentarzy:
›
Strona główna
Wyświetl wersję na komputer