Slavski kolač – Pan ceremonial serbio de Slava
-
Hacía mucho tiempo que no os dejaba recetas de masas, y la verdad que las
echaba de menos. Es extraño porque, realmente, podría hacerlas más a
menudo. Pe...
Pancitos con mantequilla de ajo
-
Uno de los pancitos favoritos de mis hijos son estos bollitos con
mantequilla de ajo.
Sin duda, estos pancitos calientitos son irresistibles! Se puede...
Sernik z jabłkami bez spodu
-
[image: Sernik z jabłkami bez spodu]
Pieczony sernik z tartymi jabłkami bez spodu, dzięki czemu jest od razu
bezglutenowy. To mój nowy eksperyment, który p...
Racuchy drożdżowe z jabłkami
-
Zanim utoniemy w pierogach, śledziach, sałatkach i sernikach proponuję
pyszne racuchy! Taki jesienny comfort food. Puszyste, delikatne, takie
trochę pąc...
R.I.P. Zakwasiku
-
Żegnaj Zakwasiku, niech Ci zlew lekkim będzie.
Nadszedł dzień, którego obawiałam się od wielu lat.
Zjawił się niepostrzeżenie, bez zapowiedzi, niczym bieg...
Chleb litewski ze słodem
-
Chleb litewski ze słodem. Uwielbiam takie chleby. Jako że nie posiadam
żadnego oryginalnego przepisu (choć pewnie jest ich wiele) – skorzystałam z
kilku,...
Master Class 28-29 May 2016, Rotterdam
-
Quick shout out for my friend’s Ralph coming bread masterclass. If you have
the chance, don’t miss it, he is a fantastic teacher and is in very good
compan...
Febrero: Tortillas de maíz Mexicanas
-
I love Bugs
Tarde, un poco tarde, pero este mes una servidora no podía hacer más y los
compromisos laborales apretaban; creedme que no es "moco de pavo" ...
Na zakwasie i na drożdżach. Czerwiec 2015
-
Zapraszam do tworzenia 24 listy *"Na zakwasie i na drożdzach"* Ponieważ
jest to lista rocznicowa, chciałabym, aby była podsumowaniem dwóch lat
dzialaln...
Senfbrot -- German Mustard Bread #ArtisanBreadBakers
-
The bread of the month for the Artisan Bread Bakers for March was Senfbrot.
Senfbrot, a German bread made with white bread flour, rye, and cracked
wheat, i...
Bułki razowe z mąką żytnią
-
Kontynuacja bloga znajduje się po adresem
*slowlifeandthecity.blogspot.com*
*Zapraszam!*
Bułki z dużą zawartością mąki pszennej razowej i żytniej, ale ...